Početna Uncategorized JP „POŠTA SRBIJE“ SA SVOJIM NARODOM NA KOSOVU I METOHIJI: Direktor Funkcije...

JP „POŠTA SRBIJE“ SA SVOJIM NARODOM NA KOSOVU I METOHIJI: Direktor Funkcije poštanske mreže u ponovnoj poseti Južnoj srpskoj pokrajini

PODELI
U danima kada se opstanak stanovništva na svetoj Srpskoj zemlji, Kosovu i Metohiji dovodi u pitanje, pored predane borbe državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predstavnici javnog preduzeća „Pošte Srbije“ svojim ličnim prisustvom i primerom daju podršku zaposlenima i narodu na Kosovu.
Direktor Funkcije poštanske mreže, gospodin Dejan Šijak, sa svojim saradnicima uputio se iz prestonice Beograda put južne srpske pokrajine.
U skladu sa svojom tradicijom koju potvrđuje viševekovno postojanje, „Pošta Srbije“ je lider u pružanju poštanskih i komercijalnih usluga, a na prostoru Kosova i Metohije posluje u okviru Radne jedinice „Kosovo i Metohija“. Ovom prilikom direktora Funkcije poštanske mreže, gospodina Šijaka i njegove saradnike dočekao je načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga, gospodin Davor Petković.  Zajedno su se uputili u obilazak opština i sela koja se nalaze u Kosovskom pomoravlju. Upravni okrug čine opština Gnjilane, Vitina, Novo Brdo i Kosovska Kamenica, koje obuhvataju 184 naselja sa oko 30.000 Srba.
Posetu Kosovu i Metohiji načelnik i delegacija Pošte Srbije su započeli u selu Ranilug, koje je u sastavu opštine Kosovska Kamenica. Potom je usledio obilazak pošta u mestima: Šilovo, Draganac, Pasjane, Parteš, Vrbovac, Drajkovce, Štrpce, Brezovica, Kosovo Polje, Plemetina i Prilužje. Danas je otvorena nova pošta u selu Vrbovac, opština Vitina, što je dokaz da se aktivno radi na stvaranju boljeg ambijenta za zaposlene i za korisnike.
U razgovoru sa radnicima Pošte o daljoj saradnji i planovima, bilo je reči o uslovima rada, mogućim problemima i konstantnim pritiscima kojima su izloženi, posebno u enklavama. Iznet je čvrst stav da moramo da budemo hrabri, uporni i strpljivi, da zajedničkim snagama nastavimo borbu za svoju zemlju i da nema prepreke koju ne možemo da savladamo, uz uverenje da bolja vremena za Srbe na Kosovu, dolaze.
„Danas, kao i pre mnogo vekova biti Srbin na Kosovu i Metohiji je pitanje junaštva i opstanka, kako duha tako i našeg naroda. Velika mi je čast što sam opet na prostoru Kosova i Metohije, među našim zaposlenima, a povod je ozbiljnost situacije kojoj smo kao država izloženi. Pošta Srbije misli na svoje radnike i neće ih ostaviti same. Mi smo velika porodica, ozbiljna kompanija koja ima planove za budućnost i svi ste vi deo te budućnosti. Vi, naši zaposleni ste ponos kompanije, jer dajete veliki doprinos da Pošta Srbije opstane na braniku naše otadžbine i pozitivan saldo našeg poslovanja pripada i vama. Ispred Funkcije poštanske mreže kojom rukovodim i ispred preduzeća želeo bih da vam prenesem pozdrave direktora Zorana Đorđevića i poručim da nema predaje i da ćete uvek imati našu pruženu ruku. Unapred se radujem planovima koje imamo za budućnost i neumorno ćemo zajedno raditi na ostvarenju istih.“ – poručio je Dejan Šijak.
Važnom posetom rukovodioca ovog javnog preduzeća i pruženom moralnom podrškom, stavljeno je do znanja da država Srbija brine o svom narodu na Kosovu i Metohiji i da nas ništa neće pokolebati da ostanemo i opstanemo na svojim vekovnim ognjištima.
Delegacija JP „Pošte Srbije“ posetila manastir Draganac
Današnji boravak na Kosmetu obeležen je posetom manastira Draganac, zadužbine Kneza Lazara iz 14 veka. U istočnom delu, nedaleko od Gnjilana nalazi se srpska svetinja iza čijih se zidina okupljaju pravoslavni vernici. Ovaj hram Božiji, važi za jedini živi manastir na Kosovu i Metohiji i predstavlja bastion pravoslavlja našeg naroda. Ispred konaka manastira dočekalo ih je sveštenstvo. Doprinos SPC u očuvanju života na Kosmetu je nemerljiv. Dok se god čuju zvona sa naših svetinja, naš verujući narod treba da zna da nikada neće biti ostavljen. Crkva je bila i ostala čuvar našeg identiteta i zajedništva.
Pobeda info