Početna Aktuelno Zoran Đorđević: Pošta dobro radi, ne prodaje se, transformisaće se u akcionarsko...

Zoran Đorđević: Pošta dobro radi, ne prodaje se, transformisaće se u akcionarsko društvo

PODELI

Pošta Srbije je ove godine ostvarila dobre rezultate, izjavio je danas v.d. direktora ovog preduzeća Zoran Đorđević i naveo da je poštanski sistem likvidan, da nema dugovanja i da je poslovanje stabilno, saopštila je Pošta Srbije.
On je na sednici proširenog kolegijuma predstavio preliminarne poslovne rezultate Pošte Srbije u 2022. godini i isključio mogućnost njene prodaje i privatizacije.

Đorđević je najavio da je plan da se sledeće godine postigne još više i to s jedne strane nastavkom ulaganja u automatizaciju, digitalizaciju i integraciju, a sa druge strane otpočinjanjem reorganizacije preduzeća i njegovom postepenom transformacijom u akcionarsko društvo.

Time bi se, kako je naglasio, omogućila potpuna korporativizacija i funkcionalnost sistema.

Istakao je da se ubrzano radi na razvoju usluga koje odgovaraju na rast digitalnog tržišta i e-komerca a one omogućavaju poštansko-finansijske usluge iz domova korisnika, smart sistem za pošiljke, e-Arhiviranje za privredu, projekte e-Notar i e-Telegrami.

Đorđević je naveo da je tokom godine vođen stalni socijalni dijalog u preduzeću, da su početkom godine povećane plate, te da je isplaćena trinaesta platu i omogućeni sistematski pregledi za blizu 15.000 radnika.

“Dodatak na platu zaposlenima je isplaćen krajem novembra, još jednu isplatu dodatka predvideli smo krajem meseca, kao i podelu novogodišnjih paketića. Pored već najavljenog trajnog povećanja plata počev od januarske zarade, isplatićemo božićni dodatak na platu i pozajmicu u januaru”, rekao je on.

Podsetio je da su u cilju automatizacije isporuke pošiljaka uvedeni paketomati i započeta obnova poštansko-logističkih centara, poslovnica, da su obezbeđene nove uniforme za sve zaposlene u tehnologiji.

“Najnovija je isporuka 210 novih dostavnih i pet kombinovanih putničkih vozila, pored ranije isporučenih 810 bicikala, 1.024 mopeda i 14 elektro-mopeda, 100 dostavnih vozila, 72 kombi vozila, 33 dostavna vozila za brdsko-planinski teren, kao i četiri kamiona u ovoj godini, rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, nastaviće se sa razvojem zasnovanim na modernizaciji, inovacijama, ekspanziji digitalnih usluga.

To će između ostalog uključivati unapređenje prijema međunarodnih pošiljaka i ubrzanje njihovog carinjenja, digitalizaciju prijema i uručenja post-ekspres pošiljaka i paketa na adresi korisnika, kao i omogućavanje kartičnog plaćanja na adresi korisnika.

 

 

 

Izvor: tanjug