Početna Aktuelno Jokićev tripl-dabl u pobedi Denvera nad Memfisom

Jokićev tripl-dabl u pobedi Denvera nad Memfisom

PODELI

Srpski centar Nikola Jokić doprineo je pobedi Denvera nad Memfisom sa 105:91 postigavši novi, šesti tripl-dabl učinak u sezoni čime se primakao na samo jedan manje od legendarnog Vilta Čemberlena.

Nakon što je proglašen za najboljeg igrača protekle nedelje u Zapadnoj konferenciji NBA lige i protiv Šarkota postavio nove rekorde u efikasnosti, srpski centar Nikola Jokić nastavio je sa sjajnom igrom i u meču sa timom Memfisa.

Šuterski nije bio ekstrenmo efikasan kao u ranijim mečevima ali je drtagocen doprinos dao u odbrani skokovima i asistencijama u napadu a u sve tri kategorije je upisao po 13 stavki i ostvario šesti trostruki dvocifren učinak u sezoni.

Time je sjajno podržao zimsku igru svog tima u kome su čak šestorica igrača imala dvocifren šuterski učinak a predvodio ih je Ejron Gordon sa 24 postignuta poena.

Zahvaljujući odličnoj timskoj igri Denver je na startu meča došao do dvocifrene prednosti, a Memfis potom pokušao da u drugoj i trećoj četvrtini pruži ravnopravan otpor, ali domaćini u finišu nisu dozvolili da ispuste prednost i sigurnu pobedu.

Uskoro opširnije…

Rezultati NBA utakmica:

Detroit – Juta 111:126
Majami – Čikago 103:113
Njujork – Golden Stejt 132:94
Finiks – Vašington 119:113
Denver – Memfis 105:91

 

 

 

Izvor: rts