Početna Aktuelno Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: ZAJEDNIČKIM RADOM DOPRINETI BOLjEM ŽIVOTU GRAĐANA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: ZAJEDNIČKIM RADOM DOPRINETI BOLjEM ŽIVOTU GRAĐANA

PODELI

Zemlje članice “Parlamentarne skupštine crnomorske ekonomske saradnje” samo kroz udruživanje imaju priliku da suštinski doprinesu osmišljavanju zajedničkih rešenja za globalne izazove, istakao je u poruci predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koja je pročitana danas u Beogradu na otvaranju 60. zasedanja Generalne skupštine PS CES.

U Skupštini Srbije su se okupili poslanici iz svih 13 zemalja članica PS CES, zajedno sa gostima iz drugih zemalja i predstavnicima međunarodnih organizacija, posle duže pauze izazvane pandemijom korona virusa.

Predsednik Vučić je u svojoj poruci, koju je pročitao poslanik Igor Bečić, podsetio da se sledeće godine navršava 30 godina od osnivanja Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju i izrazio zadovoljstvo što je Beograd domaćin Parlamentarne skupštine te organizacije.

“Uveren sam da ćemo opravdati tradicionalno gostoprimstvo naše Srbije”, poručio je predsednik Vučić.

Naglasio je da trenutne geopolitičke prilike sa kojima se svet suočava podsećaju koliko su važni svi mehanizmi koji podstiču saradnju.

Predsednik Vučić smatra da je dužnost zemalja organizacije da jačaju međusobne veze u svim ključnim oblastima oko kojih su se okupile prilikom osnivanja, sa nadom da će zajedničkim radom doprineti boljem životu građana i napretku država.

Izvor: Tanjug